Hoe een vochtige muur behandelen?

Vocht in de muur is een vaak voorkomend fenomeen van vochtproblemen. Een vochtige muur vertoont vaak plots schimmel en ziet er dus niet netjes uit. Zo kan er...

339 0
339 0
Opstijgend vocht binnenzijde muur

Vocht in de muur is een vaak voorkomend fenomeen van vochtproblemen. Een vochtige muur vertoont vaak plots schimmel en ziet er dus niet netjes uit. Zo kan er na een tijdje bijvoorbeeld zwarte schimmel op de muur tevoorschijn komen. Staan er kasten of andere meubels tegen de vochtige muur, is het goed mogelijk dat de achterkant van deze meubels ook aangetast zijn.

Een vochtige muur herkent u aan zwarte schimmelplekken, vochtlijnen of vochtkringen op de muur. Ook kan vocht in de muren soms te herkennen zijn door een muffe geur in huis. Deze geur komt vaak voor wanneer er schimmel op de muur hangt.

vochtige muren Hoe komt vocht in de muur?

Een muur wordt vochtig doordat er doorvoer is van vocht. Dit kan op een lekkage duiden in het dak of in de gevel.

Het lek kan zich bijvoorbeeld ook in een leiding bevinden of veroorzaakt worden door een gaatje aan het verwarmingssysteem. Dan zitten de vochtplekken vaak boven in de muur en geven dan ook de plaats aan waar de lekkage zich bevindt. Om een lek op te sporen is het aan te raden om beroep te doen op een specialist. Zelf het lek zoeken in uw woning is vaak onbegonnen werk voor een leek.

Een andere oorzaak van een vochtige muur is optrekkend vocht. De muur is dan niet waterdicht waardoor het grondwater geabsorbeerd wordt en in de muur omhoogtrekt. Optrekkend vocht kan veroorzaakt worden doordat de waterkerende laag op de muur ontbreekt.

vochtige muurWat is er tegen vochtige muren te doen?

Een lekkage kan het best door een vakman verholpen worden. Die kan het lek precies opsporen en op vakkundige wijze repareren.

Optrekkend vocht kan verholpen worden door de muren te laten injecteren. Daarvoor worden er gaten in de buitenmuur geboord waardoor een vochtwerend middel wordt ingespoten in de spouw. Dit middel zet uit en wordt hard en vervolgens krijgt het grondwater geen kans meer.

In this article