Lek in waterleiding dichten en vochtproblemen voorkomen

We krijgen regelmatig de vraag als lekken in een waterleiding schade kunnen toebrengen aan muren en vorming van schimmel veroorzaken. Als u tijdig het lek kan opsporen en...

5197 2
5197 2
nat plafond

We krijgen regelmatig de vraag als lekken in een waterleiding schade kunnen toebrengen aan muren en vorming van schimmel veroorzaken. Als u tijdig het lek kan opsporen en het doeltreffend kan afdichten is er weinig probleem.

Lek waterleiding geeft vocht plekken
Een voorbeeld van hoe een lekke leiding vochtplekken kan veroorzaken.

Als u een lek echter niet tijdig dicht kan het vocht natte muren veroorzaken doordat het vocht in de muur sijpelt. Hierdoor zullen snel dezelfde effecten merkbaar zijn als bij opstijgend vocht. Enkele vormen van waterschade door een lek in een gesprongen of beschadigde waterleiding of andere leiding zijn:

 • Afbladderende verf
 • Loskomend pleisterwerk
 • Loskomend behang
 • Hogere luchtvochtigheid
 • Vorming van condens

Hebt u zelf ervaring met het dichten van een lek in water- of andere leidingen, laat het zeker even weten in een reactie, u helpt er anderen hun lekken optimaal te dichten en zo vochtproblemen te voorkomen!

 

In this article

Join the Conversation

2 comments

 1. goetghebeur

  Zit ergens met een lek in pvc buis maar kan er niet bij,wat zijn de mogelijkheden om dit te dichten?

 2. Frank Decloedt

  Om een kapotte pvc te dichten, moet je normaal gezien het kapotte stuk pvc buis er uit zagen en terug toelijmen. Als je er niet bij kunt, raad ik je aan om een professional raad te vragen.