Wat is de ideale luchtvochtigheid in huis?

De luchtvochtigheid in uw woning is van groot belang. Een te lage of te hoge luchtvochtigheid kan namelijk nefast zijn voor uw gezondheid én uw woning. Zo kan...

680 0
680 0
ideale luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid in uw woning is van groot belang. Een te lage of te hoge luchtvochtigheid kan namelijk nefast zijn voor uw gezondheid én uw woning. Zo kan een te hoge luchtvochtigheid vochtproblemen veroorzaken. Daarnaast is een lage luchtvochtigheid, een droge lucht dus, ook ongezond voor uw lichaam.

De ideale luchtvochtigheid in huis

De ideale luchtvochtigheid in huis tussen 40 en 60%. Indien de luchtvochtigheid in uw woning hoger ligt dan 60% voor een langere periode, heeft u waarschijnlijk te maken met een vochtprobleem.

Het is belangrijk dat een mogelijk vochtprobleem zo snel mogelijk behandeld wordt. Indien u dit langere tijd laat aanslepen, is het mogelijk dat dit voor schade aan uw woning zorgt. Bovendien is een vochtprobleem vaak ook schadelijk voor uw gezondheid.

Gevolgen van hoge luchtvochtigheid in huis

Een te hoge luchtvochtigheid in een woning kan leiden tot schimmel. Dit is een vochtprobleem dat erg schadelijk is voor uw gezondheid. Vooral kinderen, zwangere vrouwen en oudere personen kunnen hier werkelijk last van ervaren. Daarnaast kan schimmel ook uw woning aantasten. Zo kunnen uw meubels of meubels beschimmeld raken.

Hoge luchtvochtigheid in huis oplossen

Als de hoge luchtvochtigheid in huis wordt veroorzaakt door een vochtprobleem, is het van groot belang dat u zo snel mogelijk dit probleem oplost. Een specialist in vochtbestrijding vindt vaak makkelijk de oorzaak van het probleem en stelt dan ook een doeltreffende behandeling voor.

In this article