Vochtproblemen in de kelder oplossen met Polykit

Doordat een kelder een relatief gesloten ruimte is, hebben veel kelders te kampen met vochtproblemen. Een nadeel van een vochtige kelder is dat u hierin niet meer die...

935 0
935 0
polykit

Doordat een kelder een relatief gesloten ruimte is, hebben veel kelders te kampen met vochtproblemen. Een nadeel van een vochtige kelder is dat u hierin niet meer die spullen op kunt en wilt bergen waarvoor de kelder in origine bedoeld was, zoals meubelen of voedselreserves. En een vochtige kelder heeft meestel een onaangename geur wat op den duur kan leiden tot schimmels op de muren.

Tips om de kelder wat minder vochtig te maken
Hieronder een aantal tips die u kunnen helpen om vochtproblemen in uw kelder te voorkomen:

  • Een logische stap, maar toch een stap die veel mensen vergeten, is het dichten van alle waterlekken, zoals voegen in de muren of druppelende buizen in de kelder.
  • Het vocht wat vrijkomt in uw kelder moet ergens vandaan komen en meestal komt dit van de buitenkant. Ga daarom eens aan de buitenkant van uw woning op zoek (het liefst op een druilerige dag) om zo de oorzaak van uw probleem aan te kunnen pakken, zoals een verstopte afvoer of vochtige planten. Pas wanneer u de oorzaak van het vochtprobleem weg kunt nemen, kunt u een duurzame oplossing realiseren.
  • Uw kelder waterdicht maken kan met Polykit. Polykit wordt direct aangebracht op uw bakstenen buitenmuur. Het is een doorzichtig middel, zodat u hier niets van ziet, maar er wel degelijk wat van merkt. Polykit voorkomt namelijk dat het vocht de binnenmuur van uw kelder bereikt, zodat uw kelder een stuk hygiënischer en gezonder wordt. Een bijkomend voordeel is dat het ook energie bespaart en dat het een duurzaam product is waar u levenslang plezier van zult beleven.
  • Wanneer de oorzaak van het vochtprobleem aan de binnenkant ligt, wordt er in de meeste gevallen gewerkt met een waterdicht specie. Een waterdichte specie krijg u door minstens 20% Polykit in het aanmaakwater van de specie toe te voegen.
  • Het is slim om zoveel mogelijk warm- en koudwaterbuizen te isoleren omdat deze buizen bij gebruik een temperatuurverschil geven met de omgeving, waardoor er condens ontstaat.
  • Een vochtvreter is een goedkopere manier om een bepaalde hoeveelheid vocht uit de lucht te halen. Deze hoeveelheid is afhankelijk van het type vochtvreter dat u aanschaft. Een vochtvreter biedt echter tijdelijk een oplossing aan een vochtige kelder. Omdat u vocht steeds onttrekt van de betreffende ruimte, zuigt u als het ware het vocht van buiten telkens naar binnen. Een vochtvreter heeft daarom alleen zin wanneer de oorzaak is aangepakt.

Het is erg moeilijk om uw kelder 100% vochtvrij te maken, maar na toepassing van bovenstaande tips bent u al wel een heel eind op weg.

Voor alle informatie over Polykit, bezoek zeker eens polykit3x1.com

In this article