Vochtige muren: hoe behandelen?

Vochtige muren kunnen voor veel problemen zorgen in uw woning. Vooral als het probleem niet snel aangepakt wordt, kan dit ernstige gevolgen met zich meebrengen. Vocht in huis...

1975 0
1975 0
natte muur

Vochtige muren kunnen voor veel problemen zorgen in uw woning. Vooral als het probleem niet snel aangepakt wordt, kan dit ernstige gevolgen met zich meebrengen.
Vocht in huis is bovendien ook schadelijk voor de gezondheid. U kunt bijvoorbeeld ademhalingsproblemen krijgen en dat kan chronisch worden. Vochtige muren hebben ook last van schimmel, dit is gevaarlijk voor de gezondheid.

Een huis met vochtproblemen zal op den duur ook schade oplopen als er niets aan wordt gedaan. Zo zullen vochtige muren ook het isolatiemateriaal van uw woning aantasten. Dit kunt u ook merken in de stookkosten want die zullen hoger uitvallen dan bij normale omstandigheden.

Vocht in huis kan u vaak ook opmerkingen door de muffige en aardse geur in de woning. De oost- of noordzijde van een huis heeft vaak de meest last van vochtige muren omdat de zon daar bijna niet komt en dus blijven de muren vochtiger.

Vochtige muren kunnen behandeld worden, op voorwaarde dat u zowel de oorzaak als de gevolgen van het probleem aanpakt. Enkel een vochtige muur overschilderen zal u niet helpen zolang u de oorzaak niet heeft aangepakt.

Er zijn veel middelen te koop om vochtige muren te behandelen ook zijn er gespecialiseerde bedrijven die u kunt inschakelen. Zorg er ook altijd voor dat het huis goed geventileerd wordt, dit voorkomt ook veel problemen met vocht in uw huis. Een droog huis is een prettig huis!

In this article