Vochtbestrijding tijdens renovatie

Tijdens de renovatie van een woning duiken vroeg of laat vochtproblemen op die vaak te wijten zijn aan de ouderdom van de woning. Oudere woningen hebben vaak water in de...

2540 0
2540 0
Vochtbestrijding bouw

Tijdens de renovatie van een woning duiken vroeg of laat vochtproblemen op die vaak te wijten zijn aan de ouderdom van de woning. Oudere woningen hebben vaak water in de kelder en hebben bovendien geen waterkerende laag.

Vooral bij het strippen van een woning komen vochtproblemen van het verleden vaak naar boven. Bij een woning die vroeger te maken had met vocht, is het bijvoorbeeld mogelijk dat er pleister meekomt wanneer u het behang verwijdert van de muren.

Vaak is het moeilijk om uit te maken of het vochtprobleem opgelost werd en of dit voldoende was om nooit meer met vocht te maken te hebben. Hiervoor is het aan te raden om advies in te winnen bij een specialist in vochtbestrijding. Een expert zal duidelijke info kunnen geven over een mogelijke oplossing en wanneer deze dient uitgevoerd te worden tijdens de renovatiewerken.

Water in de kelder

In oudere woningen staat er vaak water in de kelder. Om een kelder volledig droog te houden, is het nodig om kelderdichting of een andere oplossing te voorzien. Dit is iets dat best gebeurd na de grove ruwbouwwerken van de woning.

In this article