Wenst u een gratis gids te ontvangen over vochtproblemen en hun oplossingen? Klik hier!

Schimmel is een vaak voorkomend probleem in woningen. Soms zijn schimmels aanwezig zonder dat u ze kunt zien.  Maar, hoe kan u nu te weten komen of u schimmel in huis hebt? U kan ze eigenlijk alleen ontdekken met het blote oog.

Ze kunnen groen zijn, zwart, paars of wit van kleur en ze kunnen ook de vorm van plekjes of grote plekken aannemen als ze flink groeien. Op deze manier kan u ze niet alleen zien, maar deze schimmel kolonies geven ook een erg karakteristieke, muffe lucht af. schimmel gezondheid

Schimmels reproduceren zich door hele kleine sporen te produceren en elke individueel spoor heeft de potentie om een nieuwe schimmel te vormen.

Deze sporen kunnen over grote afstanden verspreid worden in de lucht of door zich aan bijvoorbeeld dierenvacht te hechten of aan uw kleding.

Voor gezonde mensen kunnen schimmelsporen in de lucht geen kwaad in de normale hoeveelheden zoals ze bestaan in onze omgeving. Echter voor jonge kinderen, ouderen en mensen met astma of diegenen die reeds ziek zijn of last hebben van ademhalingsmoeilijkheden of hartklachten of allergieën, kunnen schimmelsporen in de lucht een serieuze bedreiging voor de gezondheid vormen.

Zelfs normaal gezonde mensen en huisdieren kunnen last krijgen van hevige reacties op abnormaal hoge hoeveelheden schimmelsporen in hun omgeving.

Deze reacties kunnen niezen zijn, hoesten, huidirritaties, waterige en geïrriteerde ogen, ademhalingsmoeilijkheden, hoofdpijnen, een droge keel, hoofdholte problemen en moeheid. Daarbij is het zo dat er ook een soort mijt is die leeft van schimmels en die een risico kan vormen voor de gezondheid van mensen.


Highlights

Editors PicksPopular Posts

Revolution Slider Error: Slider with alias home_slider not found.
Maybe you mean: 'slider1'

Trending News