Condensatie ramen, hoe condens vermijden?

Hebt u ook wel eens last van condensatie op uw ramen? Of bent u op zoek naar handige tips om condens in het algemeen te voorkomen? Dan zit...

4123 3
4123 3
condensatie

Hebt u ook wel eens last van condensatie op uw ramen? Of bent u op zoek naar handige tips om condens in het algemeen te voorkomen? Dan zit u hier goed!

Op deze vocht blog kan namelijk iedereen zijn of haar ervaringen met condensatie en andere vochtproblemen delen. Zo wordt een optimale vochtbestrijding voor iedereen vlot mogelijk zonder hiervoor dure vochtbestrijders te moeten inschakelen.

Uiteraard is een belangrijke oorzaak van condens en het afslaan van deze condensatie tegen ramen een te hoge luchtvochtigheid. Maar ook een tekort aan verwarming kan mogelijks aan de basis liggen van uw condensatieprobleem. De meeste condensproblemen kunnen alvast verholpen of toch minstens beperkt worden door een goede ventilatie van de ruimten in uw huis.

Condens op ramen en condensatie in het algemeen werd reeds uitvoerig behandeld op vochtinfo.be, we verwijzen u dan ook graag door naar deze informatie.

Hebt u zelf tips om condens te voorkomen of specifieke vragen over de vorming van condensatie in huis? Aarzel niet om het even te laten weten in een reactie op dit bericht. We kijken alvast uit naar uw reacties!

In this article

Join the Conversation

3 comments

  1. Katrien V.

    Vroeger had ik problemen met condensatie op mijn slaapkamerramen. Ik vond wat informatie op het internet over condensatie en ik plaatste luchtontvochtigers in mijn slaapkamer. Daarnaast zorgde ik ervoor dat de kamer dagelijks goed geventileerd werd. Toch hadden mijn pogingen niet veel resultaat, dus contacteerde ik een professional. Het bleek dat er een waterlek was in mijn woning, en na het herstellen van het lek waren mijn problemen opgelost.

  2. André Van Achterdouck

    condens op ramen kan je voorkomen door goed te ventileren zodat de vochtige lucht naar buiten kan.

  3. admin

    Hallo Katrien en André, bedankt voor jullie tips!